REFLEKSOLOGIA, KOKO KEHON VYÖHYKETERAPIA

Vyöhyketerapia on hyvin vanha hoitomuoto, jonka avulla voidaan ylläpitää terveyttä ja hoitaa erilaisia kehon häiriötiloja. Se perustuu siihen, että kehon elimillä ja osilla on heijastealueensa eri puolilla kehoa, esim. päässä, korvissa, käsissä, selässä, rintakehällä, säärissä ja jalkaterissä. Näitä heijasteita käsittelemällä voidaan vaikuttaa heijastetta vastaavaan elimeen. Tavoitteena on normalisoida kehon toimintoja antamalla sille alkukäsky, jolloin keho alkaa parantaa itseään. Refleksologisessa vyöhyketerapiassa käsitellään heijastealueita ja energiaratoja eri puolilta kehoa hieromalla tai painelemalla joko sormin tai erityisillä vyöhykepuikoilla.

Hoito on täysin turvallista ja sopii kaikenikäisille, koska se suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti. Hoitoa voidaan käyttää tuki – ja liikuntaelinvaivojen lisäksi jännitystilojen, stressin, paniikkihäiriöiden, hormonaalisten ongelmien, lapsettomuuden, aineenvaihduntaongelmien, nukkumisvaikeuksien sekä erilaisten kipu – ja särkytilojen hoitoon. Koska hoito annetaan heijastealueen kautta, voidaan esim. vammautunutta raajaa hoitaa vamma-alueen ulkopuolelta.

Vyöhyketerapia on hellävarainen ja luonnonmukainen hoitomuoto myös moniin lasten ongelmiin, kuten vatsavaivat, infektiokierre, levottomuus, kastelu, kasvukivut. Erilaiset elämäntilanteet, kuten esim. muutto, vanhempien ero tai sisaruksen syntymä voivat laukaista lapsessa tunnereaktioita, jotka ilmenevät erilaisina vaivoina tai poikkeavana käytöksenä. Tällöin hoidolla voidaan laukaista tilanne ja näin auttaa lasta pääsemään ongelmistaan. Hoidossa käsitellään koko keho kevyesti hieroen ja elinheijasteita käsin painellen.

Yleisimmät hoitoreaktiot ovat rentoutuminen, kehon toimintojen ja aineenvaihdunnan aktivoituminen, vastustuskyvyn lisääntyminen, hormonitoiminnan tasoittuminen, unen laadun paraneminen ja kuona-aineiden poistuminen. Aluksi oireet voivat hetkellisesti pahentua, tai jotain vanhoja vaivoja voi nousta esille, mutta ne menevät kyllä ohi.

Hoito kestää kerrallaan 60 - 75 minuuttia, lapsilla 30 - 45 minuuttia. Aluksi hoidossa kannattaa käydä 1-2 kertaa viikossa muutaman kerran, ylläpitohoidossa hyvä väli on 4-6 viikkoa.

Hinta aikuiset 45 € , Lapset alle 18- vuotiaat 25 €
 

REFLEKSOLOGINEN VAUVAHIERONTA

Tutkimusten mukaan vauvan saama kosketus on hyvin tärkeää kaikenlaisen kehityksen kannalta. Hieronnasta on apua monissa vauvan vaivoissa, esimerkiksi vatsavaivoissa, infektiokierteessä, hampaiden puhjetessa, uniongelmissa ja ummetuksessa.

Vauvahieronta ei ole mitään uutta, monet vanhat kulttuurit pitävät suuressa arvossa vauvahierontaa ja katsekontaktia. Erityisesti itämaisissa kulttuureissa on vauvoja hierottu, ja siellä kehon kosketuksen tärkeys on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Länsimaissa ei ole ihan vielä oivallettu ihmisten välisen läheisyyden ja kosketuksen merkitystä.

Lapsen kokonaiskehityksen kannalta hermoston kypsyminen ja kehitys ovat keskeisellä sijalla. Iho ja hermosto muodostuvat alkion kehityksessä samasta osasta, jonka vuoksi ihon koskettelu vaikuttaa tehokkaasti myös hermoston kypsymiseen ja säätelyyn. Vauvahieronnan vaikutuksia

Vauvan hoito kestää kerrallaan 20 - 30 minuuttia. Hoidot kannattaa tehdä 2-3 päivän välein, useimmiten esim. koliikissa 2-6 hoitokertaa riittää.

Hinta 25 € 

Refleksologin koulutukseni olen saanut Medika Novassa vuosina 2001 – 2004.

Lisää tietoa refleksologiasta löydät esim. sivuilta www.medikanova.fi ja www.suomenrefleksologit.fiTerhin Terapia, Savelantie 186, 84100 Ylivieska, Puh: 040-5633983